Een frisse blik.

Second opinion

Twijfelt u aan de diagnose van uw vaste dierenarts? Of wilt u graag dat er met een frisse blik naar uw geliefde maatje wordt gekeken? Is er misschien meer onderzoek nodig?

Soms kan het zo zijn dat u al een tijdje aan het tobben bent met uw huisdier, en er met uw eigen dierenarts niet uitkomt. Dat betekent niet dat u een slechte dierenarts heeft. Het kan dan wel zinvol zijn om eens een andere dierenarts te laten kijken.

Wij zijn u hierin graag van dienst.

Maak hier direct een afspraak voor een second opinion.

Tweede mening

Second opinion betekent letterlijk ’tweede mening’. Veel voorkomende redenen voor een second opinion of doorverwijzing zijn onder andere:

  • het niet onder controle krijgen van een jarenlang huidprobleem, bijvoorbeeld door een allergie
  • mank lopen, gewrichtsklachten
  • slecht eten, afvallen
  • plasklachten
  • het afwezig zijn van bloed- of echografie-apparatuur bij uw eigen dierenarts.
  • Uw eigen dierenarts mist de kennis of ervaring bij het uitvoeren van een bepaalde operatie

Veel kennis, veel mogelijkheden

Door onze jarenlange brede ervaring kunnen wij u over het algemeen goed voorzien van een second opinion. Vaak kunnen wij direct verder onderzoek doen in ons laboratorium, of bijvoorbeeld een echo maken (zie beeldvorming). Soms zullen wij een vervolgafspraak met u inplannen.

Ook voor ‘lastige’ operaties kunt u uw dierenarts om een doorverwijzing vragen.

Uitgebreid consult

Voor een second opinion plannen wij graag meer tijd in. Er is vaak al veel gedaan en onderzocht, en is dan belangrijk voor ons om een goed beeld te krijgen van de hele situatie.
Wanneer wij van tevoren al de gegevens van eerdere onderzoeken hebben, zullen wij ons goed kunnen voorbereiden. U kunt hierbij denken aan patiëntverslagen en bijvoorbeeld röntgenfoto’s of bloeduitslagen.
Vindt u het lastig om uw vaste dierenarts om de gegevens te vragen? Geen probleem, dat kunnen onze assistentes eventueel ook voor u doen.

Plan hier direct uw afspraak.

Voor de verwijzend dierenarts

Wilt u als dierenarts een second opinion aanvragen of een patiënt doorsturen? Dan kunt u van ons dezelfde dag of uiterlijk de dag erna een verslag van de bevindingen verwachten.
WhatsApp chat