Euthanasie

Als het echt niet meer gaat.

U wilt er waarschijnlijk liever niet aan denken. Maar er komt een moment dat het beter is om uw lieve maatje te laten gaan.
Wij staan u graag bij als het zover is. In onze mooie afscheidsruimte zullen wij de laatste momenten met geduld en toewijding zo mooi mogelijk begeleiden.

Wanneer het moment daar is

Dit gebeurt altijd in overleg met uw dierenarts. Samen bepaalt u het juiste moment. Veel mensen vinden het moeilijk om het juiste moment te kiezen. U wilt de keuze niet te vroeg maken maar u wilt ook niet dat uw huisdier te veel lijdt. Onze dierenartsen en assistentes zullen u hierbij adviseren en ondersteunen.

Rustige ruimte

Op de praktijk hebben wij een speciaal ingerichte ruimte, waar u in alle rust bij uw huisdier kunt zijn tijdens het inslapen. Als u er klaar voor bent zal er een narcosemiddel worden toegediend. Uw huisdier zal het bewustzijn verliezen, rustig in slaap vallen, geen pijn meer hebben en dus niets meekrijgen van het overlijden zelf.
Als het dier volledig in slaap is, zal de dierenarts de laatste injectie toedienen, waardoor het hartje stopt met kloppen.

In de meeste gevallen is een thuisvisite hiervoor ook mogelijk, zodat uw maatje rustig in zijn of haar eigen omgeving zal overlijden.

Na het overlijden

Nadat uw dier in alle rust is overleden, zijn er meerdere opties voor het lichaam.
Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor crematie of begraven. Ook kunt u hem of haar afstaan aan de wetenschap (dierdonorcodicil) om te zorgen dat er minder proefdieren nodig zijn.
Wij helpen u graag hierin voor u de beste keuze te maken.

In onze afscheidsruimte hebben wij een mooie “gedenkmuur” ingericht. Indien u hier prijs op stelt mag u ons altijd een foto van uw overleden huisdier toesturen. Wij zullen er dan zorg voor dragen dat deze een mooi plekje in onze ruimte krijgt.

Twijfel

Twijfelt u aan het juiste moment voor een afscheid? Of twijfelt u juist aan de kwaliteit van leven?
Onze dierenartsen en assistenten denken graag met u mee. Neemt u gerust contact op voor een advies.

WhatsApp chat