Gezondheidscontroles

U kent uw eigen huisdier als geen ander. Maar toch kan uw maatje niet praten.
Helaas zien we aan de buitenkant niet altijd dat er iets aan de hand is.
Hier ligt dan ook precies het belang van de reguliere gezondheidscheck van uw huisdier. Want u wilt toch ook een blij en gezond dier?
Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole, controleren wij uw huisdier van kop tot staart. Hierdoor zullen wij veel aandoeningen in een vroeg stadium kunnen ontdekken en behandelen. Uiteraard zullen wij u ook voorzien van adviezen omtrent gebitsverzorging, ontvlooiing, gedrag, etc.

Plan hier gemakkelijk en snel uw afspraak!

Vaccinaties

Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontroles bieden wij direct de mogelijkheid tot vaccineren.
De vaccinaties bieden een goede bescherming tegen dodelijke ziektes bij uw hond, kat of konijn. Door inbrengen van een kleine hoeveelheid van een dode of verzwakte variant van de betreffende ziekteverwekker, wordt het immuunsysteem voorbereid op bepaalde ziekteverwekkers. Zo is het lichaam bij een echte infectie klaar om direct terug te slaan.

Titerbepalingen

Niet alle dieren hebben iedere jaar een herhaling van de inentingen nodig, maar aan de buitenkant kunnen we dit helaas niet zien. Tegenwoordig bestaat er ook de mogelijkheid om door middel van een bloedonderzoek, te bepalen of inenten noodzakelijk is. Deze mogelijkheid bieden wij u ook. 

Let wel: bij honden wordt wel geadviseerd de leptospirose-enting nog steeds jaarlijks te geven, omdat daar geen titer van kan worden bepaald. 

 Maak direct een afspraak voor een titerbepaling

Honden

Honden worden in principe één keer in de drie jaar gevaccineerd tegen parvo, hondenziekte en besmettelijke leverziekte. Daarnaast wordt een jaarlijkse vaccinatie tegen de ziekte van Weil (leptospirose) en eventueel kennelhoest aangeraden.

Indien uw hond naar een kennel, pension of cursus gaat, is vaak de kennelhoest-neusenting verplicht.
Reist u met uw hond naar het buitenland? Dan is de vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) vereist.

Maak direct een afspraak voor uw hond

Katten

Katten vaccineren wij eens per 3 jaar tegen kattenziekte (parvo) en jaarlijks tegen niesziekte (een combinatie van verschillende virussen).
Ook voor katten bestaat er een aanvullende neusenting (Bb-enting) die door veel pensions verplicht wordt gesteld.
Als kitten worden de diertjes het beste al op 9 en 12 weken gevaccineerd tegen kattenziekte en niesziekte.

Maak direct een afspraak voor uw kat

Konijnen

Konijnen kunnen wij beschermen tegen myxomatose, RHD type 1 en RHD type 2.
Sinds kort beschikken wij over het nieuwste vaccin, waardoor alle vaccinaties zijn gecombineerd. Vaccineren is dus ook nog maar 1x per jaar nodig!

Bel ons gerust voor de mogelijkheden of plan direct uw afspraak!

WhatsApp chat