Operaties

Wij begrijpen dat u alleen het allerbeste wilt voor uw dier.
Voor operaties bent u bij Dierenziekenhuis Veenendaal aan het juiste adres.
U kunt bij ons terecht voor onder andere sterilisaties, castraties, het verwijderen van bultjes, maar ook voor meer complexe buikchirurgie of orthopedische ingrepen. Al onze operaties worden uitgevoerd door ervaren chirurgen. Zij worden bijgestaan door kundige paraveterinairen die de narcose van uw geliefde huisdier van minuut tot minuut in de gaten houden, en de dierenarts assisteren waar nodig. Wist u dat u kunt meekijken in onze steriele operatiekamer?


Narcose

Vrijwel alle operaties gaan onder volledige narcose. Indien u hier prijs op stelt, kunnen wij regelen dat u erbij kunt zijn als uw maatje in slaap valt. 

Voorafgaand aan een narcose, wordt uw huisdier altijd uitgebreid nagekeken door onze dierenarts. De risico’s zullen wij met u doornemen. Wanneer er aanleiding voor is, kan het zijn dat wij voorafgaand aan een narcose, bijvoorbeeld een bloedonderzoek adviseren. 

Bewaking

Alle dieren die onder narcose zijn voor een operatie of gebitsbehandeling, worden nauwlettend in de gaten gehouden door onze paraveterinairen. Onze apparaten dienen zuurstof toe, meten ieder moment of en hoeveel er geademd wordt, en hoe het met de hartslag gaat. Er zal een buisje in de luchtpijp worden geplaatst (intuberen), waarbij wij de mogelijkheid hebben om uw huisdier extra te beademen. Daarnaast wordt uw dier goed warm gehouden tijdens en na de operatie om afkoeling te voorkomen. Waar nodig ondersteunen we uw dier met vloeistoftherapie.

Recovery

In onze opname kan uw maatje rustig uitslapen van de narcose en daarna wakker worden. Ook hier bieden wij u de mogelijkheid om mee te kijken met een videoverbinding!
Hier worden de dieren uiteraard ook weer goed in de gaten gehouden. Ze mogen dan ook pas naar huis als ze goed wakker en op temperatuur zijn!

Spannend?

Een narcose is en blijft spannend. Maar voor ons niet, wij weten precies wat we moeten doen.
Indien u na het lezen van bovenstaande tekst toch nog vragen heeft, nemen wij graag de tijd om deze te beantwoorden en waar nodig uw zorgen weg te nemen. Belt u ons gerust! 

WhatsApp chat