Opname

Soms kan het zijn dat uw huisdier tijdelijk bij ons in de opname verblijft.
Denk hierbij aan de dag van een operatie, maar ook bijvoorbeeld bij benauwdheid, het nodig hebben van dwangvoeding of infuus, etcetera.
Wij snappen volledig dat u het moeilijk vindt om uw huisdier achter te laten. Daarom bieden wij u de mogelijkheid mee te kijken door middel van een beveiligde camera-omgeving.

Opnamehokken hond

Opname hond

Opnamehokken kat

Algemene informatie

Dierenziekenhuis  Veenendaal is uitgerust met mooie en schone opnamehokken, waarbij we honden en katten uiteraard gescheiden van elkaar hebben.
Onze dierenartsen en assistenten doen er alles aan om een opname zo prettig mogelijk te laten verlopen. Toch is het voor veel dieren best spannend om in een andere omgeving te moeten verblijven. Hierom vragen wij u een handdoekje/kleedje van huis mee te geven, zodat er een vertrouwde geur aanwezig is.
Indien u hier prijs op stelt, kunnen wij u een wachtwoord geven, waarmee u online mee kunt kijken in de opname (en operatiekamer).

Operatie

Op de dag van een geplande operatie, zullen wij uw huisdier altijd enkele uren in de opname hebben. Wij hebben aparte ruimtes voor kat en hond, zodat deze elkaar niet zien of ruiken. Konijnen en knaagdieren zullen we meestal in de kattenopname plaatsen.
Ieder dier krijgt een eigen schoon hokje met een kleedje.

Na de operatie zal uw maatje weer in het hokje worden geplaatst, dit keer met vloerverwarming en/of een kruikje om weer op temperatuur te komen.

Opname bij ziekte

Het kan voorkomen dat wij adviseren uw dier op te nemen voor bijvoorbeeld vloeistoftherapie, het toedienen van extra pijnstilling en/of dwangvoeding.
Ook hier hebben we alle mogelijkheden voor!
Onze dierenartsen en assistentes zullen uw dier goed in de gaten houden, verzorgen en uiteraard ook voorzien van genoeg knuffels en aandacht! Uiteraard mag u in overleg ook altijd op ziekenbezoek komen.

Zuurstofkooi

Ook voor benauwde dieren hebben wij opnamemogelijkheden.
Ons zuurstof-toevoersysteem, wat wij in de operatiekamer en voorbereiding gebruiken, heeft ook eigen aansluitingen in de honden- en kattenopname.
Benauwde dieren kunnen wij dus in een volledig afgesloten zuurstofkooi plaatsen.

WhatsApp chat