Röntgenfoto’s en echografie

Niet alle aandoeningen zijn in de spreekkamer vast te stellen. Soms is daar meer voor nodig. Ook voor beeldvorming bent u bij ons aan het juiste adres.
Zowel voor röntgenfoto’s, als het maken van verschillende echo’s hebben wij de nieuwste digitale apparatuur (en kennis!) in handen.

Kan uw eigen dierenarts geen foto of echo maken? Vraagt u gerust om een doorverwijzing! Wij zullen dan uiteraard ook netjes onze bevindingen terugkoppelen.

Röntgenfoto

In de diergeneeskunde wordt veel gebruik gemaakt van röntgenfoto’s. Op een foto kunnen we zowel botten, als weke delen (organen in de borst- en buikholte) beoordelen. Meestal kunnen deze foto’s gewoon bij een wakkere patiënt gemaakt worden. In een enkel geval is hiervoor een lichte sedatie nodig.

Echografie

Een echoapparaat maakt gebruik van geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden teruggekaatst en vervolgens omgezet in beeld. Met ons echoapparaat kunnen wij de buikorganen goed in beeld krijgen. Ook in het geval van een ‘pretecho’! U kunt bij dit onderzoek gewoon aanwezig zijn, en Eveline zal de bevindingen direct met u delen. Tevens is het bij ons mogelijk om een hartecho te laten uitvoeren.

Wij maken ook echo’s op basis van doorverwijzing, indien uw eigen dierenarts deze mogelijkheid niet heeft. Belt u ons gerust voor de mogelijkheden!

WhatsApp chat